Wat is SUPPEN?

SUPPEN staat voor Stand Up Paddle (SUP). Het is een sport waarbij je je staand op een board op het water met een peddel over het water beweegt. In Nederland is het SUPPEN razend populair in steden geworden, zeker in grachten, rivieren, stroompjes en meren. SUPPEN is een sport die je met elkaar en/of alleen kunt doen.

SUPPEN is geen nieuwe sport. SUPPEN is een sport die de laatste jaren een enorme boost heeft gekregen. Met name bekende surfers waren vaak te zien op een SUP. Het grote voordeel van SUPPEN is dat je er geen golven voor nodig hebt. SUPPEN kan ook in vlak water worden beoefend. Omdat je op het board staat, kun je over de oever wegkijken.

Wat heb je nodig voor SUPPEN?

Voor het SUPPEN heb je nodig: een board (geen surfboard) en een (lange) peddel. Je hebt één peddel nodig. Een SUP heeft verschillende lengtes. Deze lengte is afhankelijk van je gewicht en lengte. De MOAI boards van SUP Verhuur Eindhoven zijn geschikt voor alle lichaamslengtes en tot een gewicht van 130 kg.

Let op je kleding. SUP je in de zomer dan heb je niet meer nodig dan een zwembroek of bikini. Maak je niet druk wanneer het kouder is. SUPPEN is dan nog steeds mogelijk. Bereid je dan ook goed voor op je SUP tocht. Dit kan met een wetsuit.

Hoe moet je SUPPEN?

De meest gestelde vraag bij SUP Verhuur Eindhoven is de volgende:

Hoe kan ik het beste op een supboard gaan staan?

Het advies van SUP Verhuur Eindhoven:

  1. Stap op je knieën op de SUP met je knieën.
  2. Vaar uit de kant en probeer vanuit daar op te staan. Zeker wanneer je dit voor het eerst doet. Je moet even wennen aan het board, wat feeling krijgen en leren je evenwicht te bewaren.
  3. Een goede houding is ook belangrijk. Er zijn verschillende basistips maar let de eerste keer suppen vooral op de balans en denk niet te veel aan de tips.
  • Plaats je voeten op je schouderlijn in het midden op de SUP
  • Plaats je voeten recht naar voren en naast elkaar voor de beste balans
  • Schouders georiënteerd naar de voorkant van het Stand Up Paddle Board

HAVE FUN!

© 2023 Eindje Suppen